Изглежда, че около 10% от хората страдат от дълъг COVID след

...
Изглежда, че около 10% от хората страдат от дълъг COVID след
Коментари Харесай

Проучване: 1 на 10 човека страдат от дълъг COVID след омикрон

Изглежда, че към 10% от хората страдат от дълъг COVID след зараза с омикрон, по-малко, в сравнение с по-рано в пандемията, съгласно изследване на близо 10 000 американци, което цели да помогне за разкриването на мистериозното положение, написа " Асошиейтед прес ".

Ранните констатации от изследването на Националния институт по опазване на здравето акцентират дузина признаци, които най-вече отличават дългия Коронавирус, всеобхватният термин за от време на време изтощителните здравословни проблеми, които могат да продължат месеци или години даже след лек случай на COVID-19.

Милиони по света са имали дълъг Коронавирус, с десетки разнообразни признаци, в това число отмалялост и мозъчна мъгла. Учените към момента не знаят какво ги предизвиква, за какво визира единствено някои хора, по какъв начин да го лекуват - или даже по какъв начин най-добре да го диагностицират. По-доброто дефиниране на положението е основно за проучванията, с цел да се получат тези отговори.

" Понякога слушам хората да споделят: " О, всички са малко изтощени ", сподели доктор Леора Хорвиц от NYU Langone Health, един от създателите на проучването. " Не, има нещо друго при хората, които имат дълъг Коронавирус и това е значимо да се знае. "

Новото проучване, оповестено в четвъртък в Journal of the American Medical Association, включва повече от 8600 възрастни, които са имали COVID-19 в разнообразни моменти от пандемията, сравнявайки ги с други 1100, които не са били инфектирани.

Според някои оценки, приблизително 1 на 3 от пациентите с COVID-19 са претърпели дълъг COVID. Това е сходно на участниците в изследването на NIH, които оповестяват, че са се разболели, преди разновидността омикрон да стартира да се популяризира в Съединени американски щати през декември 2021 година Това е и моментър, когато стартира изследването и откривателите означават, че хората, които към този момент са имали дълги признаци на Коронавирус, може да са по-склонни да се запишат.

Но към 2230 пациенти са имали първата си коронавирусна зараза след началото на изследването, което им разрешава да рапортуват признаци в действително време - и единствено към 10% са имали дълготрайни признаци след шест месеца.

Предишни проучвания демонстрират, че рискът от нескончаем Коронавирус е намалял, откогато се появи omicron; неговите потомци към момента се популяризират.

По-големият въпрос е по какъв начин да идентифицираме и помогнем на тези, които към този момент са с дълъг Коронавирус.

Новото изследване се концентрира върху дузина признаци, които могат да оказват помощ за установяване на дългия Коронавирус: умора; мозъчна мъгла; световъртеж; стомашно-чревни симптоми; сърцебиене; полови проблеми; загуба на подушване или вкус; жажда; хронична кашлица; болежка в гърдите; утежняване на признаците след интензивност и необикновени придвижвания.

Изследователите сложиха точки на признаците, пробвайки се да открият предел, който в последна сметка би могъл да помогне да се подсигурява, че сходни пациенти са включени в изследвания за допустимо дълготрайно лекуване на Коронавирус, като част от изследването на NIH или другаде за съпоставяне.

Хорвиц акцентира, че лекарите не би трябвало да употребяват този лист, с цел да диагностицират някой с дълъг Коронавирус - това е единствено евентуален инструмент за проучване. Пациентите може да имат един от тези признаци или доста - или други признаци, които не са в листата - и към момента да страдат от дълготрайни последствия от ковид.

Всички вършат изследвания за дълъг Коронавирус, само че " даже не знаем какво значи това ", сподели Хорвиц.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР